SOCIETATEA NAŢIONALĂ A FEMEILOR ORTODOXE ROMÂNE
 • PRIMA PAGINĂ
 • ISTORIC
 • DESPRE NOI
 • GALERIE FOTO
 • GALERIE AUDIO
 • GALERIE VIDEO
 • EDITURA
 • CONTACT
 • ANUNŢURI
 • LINKURI UTILE

 • EDITURA SNFOR

  În această secţiune vă prezentăm apariţiile editoriale ale Societăţii noastre cu preţurile aferente.
  Ele pot fi găsite fie la sediul Societăţii, fie le pot fi expediate prin Poşta Română cu taxa de 15 lei sau prin firme de curierat particulare, la tarifele lor.

  Comenzile se pot face:
  - prin e-mail, la adresa snfor1910@gmail.com
  - telefonic, la numarul 0722.385.676
  - direct la sediul Societăţii sau prin poştă la adresa Str. Paleologu nr.18 A, Sector 3, Bucureşti, Cod poştal: 030552


  "Pagini din Istoria Socieăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe Române" - vol 1 (1910-1948)
  273 de pagini, 50 lei

  "Spitalul 113 şi femeile eroine din Romånia Marelui Război"
  105 pagini, 40 lei

  "Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române și Biserica Neamului - Mausoleul de la Mărășești" - de Anemarie Monica Negru
  30 lei

  Recomandăm citirea acestei lucrări științific elaborată de Doamna Anemari Monica Negru, istoric și editor de la Arhivele Nationale ale României, căreia îi mulțumim.
  Conține și un "Cuvânt de folos" de Preot Constantin Cârlan-Ungureanu, Parohul Bisericii Sfântul Ștefan - Călărași, București, Duhovnicul Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe din România.

  Rămânem profund îndatorați față de colectivul de conducere al Arhivelor Naționale ale României pentru dragostea cu care ne-au permis să scoatem la lumina tiparului această lucrare și multe altele.
  Date tehnice: Autor Anemari Monica Negru, București, 2019, ISBN 978-973-0-28941-1

  Volumul 3: Mama - Colecţia Conferinţele Alexandrina Cantacuzino
  10 lei

  Ediție după textul original, prezenta Conferință s-a ținut pentru prima dată pe 2 martie 1929 în sediul CASA Femeii, administrată de către Societatea Nationala a Femeilor Ortodoxe din România.
  Despre importanța Mamei în societatea de atunci ne vorbește Doamna Alexandrina Cantacuzino, iar astăzi rolul MAMEI este la fel de important ca atunci.

  Volumul 2: Rostul Femeii - Colecţia Conferinţele Alexandrina Cantacuzino
  10 lei

  Lecturând această lucrare vom descoperi Rostul femeii din acea perioadă, marginalizat, care în mare parte corespunde încă și în ziua de astăzi.

  La propunerea Doamnei Alexandrina Cantacuzino, pentru emanciparea femeii s-a înființat "Mica Înțelegere Feminină", din care făceau parte doamnele din România, Polonia, Yugoslavia, Cehoslovacia, Grecia. Statutul social al femeii este dezbătut pe plan internațional, cu toate aceste doamne din țările sus-menționate. Și în România, ca și în alte țări se pune problema divorțului, a abandonului copilului și a imoralității familiale; de aceea este necesar ca femeia să redevină sufletul care ține închegat în jurul ei toată suflarea unui neam. Femeia este păstrătoarea din instinct a datinilor strămoșești, a credinței străbune, a dragostei de țară și de neam.

  Aceste Conferințe au ca scop o apropiere temeinică între popoarele Ortodoxe, având în centru apărarea prerogativelor izvorâte din "morala Sfântul Mormânt de la Ierusalim", care este "patria noastră spirituală". Mai sunt de actualitate și bune de citit și din punct de vedere istoric și documentar, pentru a ne introduce în viața cotidiană din epocă.

  Lucrarea conține 56 de pagini în format 14 x 10 cm., ISBN 978-973-0-28588-8 și are ca surse documente din Arhivele Nationale ale Romaniei, S. A. N. I. C, Fond. Fam. Cantacuzino, Dosar 90 și Dosar 52.
  Mulțumim pentru ajutorul acordat Doamnei Cercetător Monica Negru și conducerii Arhivelor Naționale ale României - Bucuresti pentru frumoasa colaborare!

  Volumul 1: Rolul Bisericii Ortodoxe în dezvoltarea neamului românesc
  10 lei

  În Anul Centenarului Marii Unirii 1918-2018, Societatea Nationala a Femeilor Ortodoxe Romane publică lucrarea "Rolul Bisericii Ortodoxe în dezvoltarea Neamului Românesc", o conferință a Principesei Alexandrina Cantacuzino, ținută în anul 1921 la Ateneul Român.

  Ținem, astfel, să omagiem memoria înaintașei noastre, Principesa Alexandrina Cantacuzino, fostă Președinta a Societății noastre.
  Textul interbelic considerăm că este de actualitate și îl propunem spre luare aminte și astăzi.  ANUNŢURI


  Pe 15 Pe 15 ianuarie 2019, SNFOR a deschis Serbările în memoria marelui poet Mihai Eminescu, prin pomenirea poetului la Biserica Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucureşti, pomenit alături de alţi ctitori de Istorie şi cultură românească, de la Regele Decebal şi până în ziua de astăzi. Au urmat un recital de poezii şi cântece eminesciene şi apoi popasuri duhovniceşti la Cimitirul Bellu Ortodox.  Pe 30 noiembrie 2017, ora 9:00, la Biserica "Sfantul Ştefan Călăraşi - Bucureşti" a avut loc, de Ziua Sfântului Andrei, Slujba Sfintei Liturghii cu Pomenirea Eroilor Neamului din Primul Război Mondial, cu citirea numelor celor peste 4000 de soldați căzuți la Mărășești.  Pe 6 august 2017, ora 9:00, la Mausoleul de la Mărăşeşti, jud.Vrancea, a avut loc comorarea împlinirii a 100 de ani de la Luptele Eroice ale soldaților noștri la Mărășești. Slujba va fi ținută de un sobor de preoți din Arhiepiscopia Buzăului, delegat de Prea Sfințitul Ciprian, Episcopul Buzăului, cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel.  Pe 15 ianuarie 2017 a avut loc slujba parastasului poetului Mihai Eminescu la Biserica Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucuresti şi vizită la mormântul din cimitirul Bellu.  Pe 8 decembrie 2016, ora 10:00, Lanciano, Italia: "Colindul Sfânt şi Bun". Evenimentul a avut loc în "Chiesa del Purgatorio" - Biserica mare din Lanciano. Program: concert de colinde susţinut de corurile parohiilor din regiunea Abruzzo, cuvânt de folos ţinut de către pr. protopop Laurenţiu Costache şi împărţirea darurilor de către gazde tuturor participanţilor.  Pe 19 noiembrie 2016 a avut loc pomenirea Eroilor Neamului chiar la Mausoleul de la Mărăşeşti, jud.Vrancea, ctitorie a Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române.


  2020 - Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.


  SFINŢII ZILEI


  • Pomenirea mutării Sfântului Slăvitului Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul
  • Sf. Muceniţă Hira şi Dreptul Ghedeon, care mai înainte a văzut Naşterea lui Hristos, prin roua lânii

  vizitatori