SOCIETATEA NAŢIONALĂ A FEMEILOR ORTODOXE ROMÂNE
 • PRIMA PAGINĂ
 • ISTORIC
 • DESPRE NOI
 • GALERIE FOTO
 • GALERIE AUDIO
 • GALERIE VIDEO
 • EDITURA
 • CONTACT
 • ANUNŢURI
 • LINKURI UTILE
 • DESPRE NOI

  Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române (SNFOR) este titulatura cu care, din 1990, SONFR se reînfiinţează, având aceleaşi principii.

  La primul Congres de la reînfiinţare invitat din partea Bisericii Ortodoxe Române este Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, asistent şi doctorand la " Institutul Teologic "Justinian Patriarhul" de grad Universitar Bucureşti". Preşedinta aleasă fiind doamna Angela Popescu.

  În anul 1991 la Adunarea Generală se schimbă Consiliu de conducere, preşedintă fiind aleasă dna Moldoveanu Ecaterina - fostă elevă a liceului de domnişoare a SONFR din Principatele Unite. Invitat din partea Bisericii Ortodoxe Române este arhiereul Casian Crăciun.

  În anul 2001 se schimbă o parte din conducere şi Vicepreşedintă este aleasă dna prof. Cârlan Ungureanu Elena.

  În anul 2003 Congresul stabileşte o nouă conducere şi preşedintă este aleasă dna prof. Cârlan Ungureanu Elena. Invitat şi reprezentant la Congres din partea Bisericii ortodoxe este Părintele prof. de morală dr. Dumitru Radu. Secretar - Consilier juridic este aleasă jurist Stoica Raluca, Consilier - Relaţii externe Papavasiliu Elena Lidia, iar Consilier - probleme învăţământ - monahia (prof.) Bordeanu Daniela.

  În toţi aceşti ani S.N.F.O.R. s-a implicat în ajutorarea persoanelor cu potenţial financiar mic, de educarea copiilor, înfrumuseţarea monumentelor eroilor, comemorarea membrelor Societăţii trecute la cele veşnice, organizarea şi înfrumuseţarea sărbătorilor de Paşti, Crăciun, Sf. Nicolae, Ziua mamei etc.

  Membre de onoare fondatoare a SNFOR şi foste eleve ale liceelor SONFR au fost şi sunt:
  - ing. Moldoveanu Ecaterina (Puşa) - Bd. Mărăşeşti, Bucureşti sector 4
  - dr. Ceauşescu Tatiana - Bd. Mărăşeşti, Bucureşti sector 4
  - farm. Bărdeanu Magdalena - Bd. Mărăşeşti nr. 15, Bucureşti sector 4
  - dr. Caloenescu Elena - Autogara Filaret, Bucureşti
  - Tăbăraş Georgeta - Str. Olimpului nr.8, Bucureşti sector 4
  - jurist Zotescu Maria - str. Olimpului nr.23, Bucureşti sector 4
  - Manolache Maria - Bd. Mărăşeşti nr.57, Bucureşti sector 4
  - Rădulescu Maria - Str. Principatele Unite nr. 62, Bucureşti sector 4
  - Catargi Maria - Str. Titus nr.5, Bucureşti sector 4
  - Cruceanu Harieta - Str. Titus nr.3, Bucureşti sector 4
  - gen. Topor Elena - Str. Olimpului nr. 21, Bucureşti sector 4
  - Foca Elena (soţia sculptorului Rădulescu Gir) - şcoala de domnişoare la Iaşi - domiciliul în str. Paleologu, Bucureşti sector 3
  - Miter Constantina Elena - Liceul Carmen Silva din Timişoara - domiciliul în Bucureşti
  - Bojogescu Georgeta - Bucureşti
  - Voitinovici Maria - liceul pedagogic Carmen Sylva din Timişoara - domiciliul în Bucureşti
  - Haica Elena - liceul pedagogic Carmen Sylva din Timişoara - domiciliul în Bucureşti
  - Pelin Cornelia, liceul din Galaţi - domiciliul în Bucureşti
  - Beştoiu Maria, domiciliul în Bucureşti
  - Papae Liuvendal Lidia - domiciliul în Bucureşti
  - Camelia (evreică, colegă cu Puşa) - domiciliul în Israel
  - Dumitrescu Lavinia, domiciliul în Bucureşti  ANUNŢURI


  Pe 15 Pe 15 ianuarie 2019, SNFOR a deschis Serbările în memoria marelui poet Mihai Eminescu, prin pomenirea poetului la Biserica Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucureşti, pomenit alături de alţi ctitori de Istorie şi cultură românească, de la Regele Decebal şi până în ziua de astăzi. Au urmat un recital de poezii şi cântece eminesciene şi apoi popasuri duhovniceşti la Cimitirul Bellu Ortodox.  Pe 30 noiembrie 2017, ora 9:00, la Biserica "Sfantul Ştefan Călăraşi - Bucureşti" a avut loc, de Ziua Sfântului Andrei, Slujba Sfintei Liturghii cu Pomenirea Eroilor Neamului din Primul Război Mondial, cu citirea numelor celor peste 4000 de soldați căzuți la Mărășești.  Pe 6 august 2017, ora 9:00, la Mausoleul de la Mărăşeşti, jud.Vrancea, a avut loc comorarea împlinirii a 100 de ani de la Luptele Eroice ale soldaților noștri la Mărășești. Slujba va fi ținută de un sobor de preoți din Arhiepiscopia Buzăului, delegat de Prea Sfințitul Ciprian, Episcopul Buzăului, cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel.  Pe 15 ianuarie 2017 a avut loc slujba parastasului poetului Mihai Eminescu la Biserica Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucuresti şi vizită la mormântul din cimitirul Bellu.  Pe 8 decembrie 2016, ora 10:00, Lanciano, Italia: "Colindul Sfânt şi Bun". Evenimentul a avut loc în "Chiesa del Purgatorio" - Biserica mare din Lanciano. Program: concert de colinde susţinut de corurile parohiilor din regiunea Abruzzo, cuvânt de folos ţinut de către pr. protopop Laurenţiu Costache şi împărţirea darurilor de către gazde tuturor participanţilor.  Pe 19 noiembrie 2016 a avut loc pomenirea Eroilor Neamului chiar la Mausoleul de la Mărăşeşti, jud.Vrancea, ctitorie a Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române.


  2020 - Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.


  SFINŢII ZILEI


  • Pomenirea mutării Sfântului Slăvitului Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul
  • Sf. Muceniţă Hira şi Dreptul Ghedeon, care mai înainte a văzut Naşterea lui Hristos, prin roua lânii

  vizitatori