SOCIETATEA NAŢIONALĂ A FEMEILOR ORTODOXE ROMÂNE
 • PRIMA PAGINĂ
 • ISTORIC
 • DESPRE NOI
 • GALERIE FOTO
 • GALERIE AUDIO
 • GALERIE VIDEO
 • EDITURA
 • CONTACT
 • ANUNŢURI
 • LINKURI UTILE

 • ANUNŢURI

  Ca în fiecare an, în jurul datei istorice de 6 august, când cinstim victoria bătăliei de la Mărășești și îi comemorăm pe cei căzuți și înhumați la temelia acestei Biserici a Neamului, Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe din România vă invită pe toți, membri și simpatizanți ai acestei Societăți, pe data de luni 5 august orele 09 - 14, la Biserica Neamului (Mausoleul) de la Mărășești, spre a participa la Sfintele Slujbe Ortodoxe cu Parastasul și Pomenirea Eroilor căzuți pe câmpul de luptă în bătăliile de la Mărășești.

  Pentru detaliile organizatorice sunați la tel. 0722.385.676.

  Societatea Nationala a Femeilor Ortodoxe din România vă invită joi, 06 iunie 2019, de Înălțare, la Biserica Neamului de la Mărășești (Mausoleul de la Mărășești) la Pomenirea Eroilor Neamului.

  Programul este următorul:
  * 08:00 - 09:30 - Utrenia.
  * 09:30 - 11:00 - Sf. Liturghie.
  * 11:00 - 12:00 - Parastasul cu Pomenirea numelui tuturor Eroilor.

  Pentru detalii organizatorice sunați la telefon 0723.657.270.

  Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române vă invită marţi 04 iunie 2019, orele 17:00, la Centru Cultural "Casa Artelor" al Sectorului 3, din Bd. Mircea Vodă nr. 5 la lansarea lucrării "Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române şi Biserica Neamului - Mausoleul de la Mărăşeşti" de Anemari Monica Negru, istoric şi cercetător la Arhivele Naţionale ale României.
  Lucrarea va fi prezentată de Dan Puric, Anemari Monica Negru şi prof. Elena Cârlan-Ungureanu - Preşendinta SNFOR.

  Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române invită luni 6 august 2018, ora 7:00, pe toţi membrii şi simpatizanţii noştri să participe la Biserica "Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucureşti" la slujba Utreniei, a Sfintei Liturghii și Parastastului pentru Eroii Neamului de la Mărășești.

  Apoi va urma deplasarea cu mașinile personale la Monumentul Eroilor Neamului de la Mărășești, jud.Vrancea.
  Se vor depune coroane de flori și împărțirea jertfei specifice Parastasului.

  Doritorii se pot înscrie la Doamna Președinte ELENA CÂRLAN-UNGUREANU, tel. 0749.981.599, e-mail: snfor1910@gmail.com

  30 noiembrie 2017: COMUNICAT

  PROFANAREA MORMÂNTULUI PRINCIPESEI ALEXANDRINA CANTACUZINO
  Astăzi, 30 noiembrie 2017, Președinta de la Societatea Nationala a Femeilor Ortodoxe Romane, Doamna Prof. ELENA CARLAN-UNGUREANU, a organizat dimineața o slujbă, la biserica, de Pomenire a Eroilor Neamului din Primul Război Mondial și a fostei Președinte Principesa Alexandrina Cantacuzino, ctitora Mausoleului de la Mărășești (Biserica Neamului).

  Apoi, împreună cu membrii și simpatizanții Societății noastre au mers la Cimitirul Bellu Ortodox din Capitală spre a aprinde lumânări la mormântul Principesei Alexandrina Cantacuzino. Șocați am rămas cu toții când ne-am apropiat de mormântul ei și am constatat profanarea locului ei de veci: Crucea dărâmată, pământul scormonit și vandalizat, eticheta cu numele Principesei furată, steagurile și banderolele tricolore furate, ghivecele de flori furate.

  Cerem ajutorul autorităților statului, în frunte cu Domnul Președinte Klaus Iohanis, care pe 06 august a.c a fost la ctitoria Principesei - Mausoleul de la Mărășești. Apoi, cerem ajutorul Primăriei Capitalei, proprietara si administratora Cimitirului Bellu Ortodox. Dorim prinderea făptașilor, tragerea la răspundere a vinovaților și repunerea în cinste a Eroilor Neamului.

  PREȘEDINTA SNFOR,
  ELENA CÂRLAN-UNGUREANU

  7 august 2017: COMUNICAT

  Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române mulţumește celor peste 100 de membri și simpatizanţi care au fost alături de noi la Manifestările de Comemorare a 100 de ani de la sângeroasele Lupte de la Mărășești, pe data de 6 august a.c. Împreună, am depus coroane de flori, am participat la Parastase cu Liturghii începând cu București, Mărășești, Mărăști și alte locuri din ţară.

  Mulţumim celor care s-au deplasat de la Târgu Neamţ, pe cheltuiala proprie, de la Bistriţa-Năsăud, din Oltenia și București și ne-au așteptat la Mărășești: Veterani de 96 de ani, Profesori de religie, de istoria literaturii române, de Fizică Atomică, de istorie, etc. Mulţumim și celor care nu s-au putut deplasa, dar ne-au ajutat în acţiunea de Comemorare a Eroilor.

  Mulţumim Preoţilor care, la Slujbele de Sfinte Liturghii ţinute în Bisericile din Parohiile lor din ţară, au pomenit LISTA EROILOR înmormântaţi la MĂRĂŞEŞTI, așa cum Societatea noastră le-a transmis-o: începând în smerenie cu soldatul ACATRINEI IOAN și încheind cu cei din Culoarul de Onoare, Preoţi și Generali - conform dosarelor Societăţii noastre, Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române, aflate la ARHIVELE STATULUI. În total, un pomelnic de 5174 de nume de EROI.

  Sperăm să ne fiţi alături și la următoarele manifestări cultural- educaţionale ale Societăţii noastre, Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române.

  PREȘEDINTA SNFOR,
  PROF. ELENA CÂRLAN-UNGUREANU

  Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române invită duminică 6 august 2017, ora 9:00, pe toţi membrii şi simpatizanţii noştri să participe la slujba de comemorare și depuneri de coroane de flori, la Monumentul Eroilor Neamului de la Mărășești, jud.Vrancea.

  Slujba va fi ținută de un sobor de preoți din Arhiepiscopia Buzăului, delegat de Prea Sfințitul Ciprian, Episcopul Buzăului, cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel.

  Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la Luptele Eroice ale soldaților noștri la Mărășești.

  Astfel, Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe din România reia tradiția de a liturghisi la căpătâiul Eroilor Neamului și a-și vărsa lacrima recunoștinței pe data de 6 august a fiecărui an, conform legământului făcut de femeile ortodoxe încă de la ctitorirea acestui sfânt lăcaș.

  Activitatea este organizată în colaborare cu Asociația Veteranilor de Război din România și alte asociații.

  Doritorii se pot înscrie la Doamna Președinte ELENA CÂRLAN-UNGUREANU, tel. 0749.981.599, e-mail: snfor1910@gmail.com

  Pe 24 ianuarie 2017, cu prilejul sărbătorii UNIRII din 24 IANUARIE 1859, vă invităm la o slujbă de mulţumire (TE DEUM), oficiată la Biserica "Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucureşti". După slujbă, se vor reaminti momentele istorice întâmplate la mijlocul secolului XIX, precum şi o scurtă istorie a Societăţii noastre, din 1948 până în prezent. Invităm membrii şi simpatizanţii să ne fie alaturi!

  Pe 8 decembrie 2016, ora 10:00, va invităm la Lanciano, în regiunea Abruzzo, Italia la evenimentul "Colindul Sfânt şi Bun" care va avea loc în "Chiesa del Purgatorio" - Biserica mare din Lanciano, Corso Roma nr. 1 (lângă Primărie).

  Program:
  - concert de colinde susţinut de corurile parohiilor din regiunea Abruzzo.
  - cuvânt de folos ţinut de către pr. protopop Laurenţiu Costache.
  - împărţirea darurilor de către gazde tuturor participanţilor.

  1 decembrie 2016: COMUNICAT

  Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române (SNFOR) ia act de manifestările antiromânești și atacurile agresive la adresa Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) și dorește să comunice tuturor adepților și membrelor din SNFOR: "Să stăm bine, să luăm aminte!".

  Cine este interesat de a lovi in BOR? Noi, creștinii ortodocși, suntem Biserica și din rândurile noastre au emanat episcopi și preoți, ca să fie intermediari între noi și Dumnezeu.

  Eu, Președinta SNFOR, sunt alături de I.P.S.Teodosie, Episcopul Tomisului, pe care îl cunosc de când era elev la Seminarul de la Mănăstirea Neamț; știu că este al 17-lea copil al mamei sale și că părinții săi, Profira și Procopie, nu puteau naște decât un sfânt, așa cum sfinți au fost și ei. O mamă care hrănește 17 copii, care trebuie să spele 17 linguri și castroane, nu poate fi decât un model pentru SNFOR.

  Voi, care îl judecați, sunteți ortodocși? Oare îi faceți Bisericii și Neamului un bine?
  Darul, în ortodoxie, este oferit de bunul creștin, prin preot și episcop lui Dumnezeu! Este o jertfă, iar nu o mită!

  Celelalte probleme dezbătute de societatea civilă (contractele cu Uniunea Europeana etc) depind de Consiliul Episcopiei, de departamentele juridic și economic, unde sunt membri profesioniști din domeniile respective.

  Suntem alături de toți Episcopii BOR judecați și târâți în procesele nedrepte și umilitoare pentru noi și pentru Sfințiile lor.

  Dacă în viziunea unor ne-ortodocși pot să fie niște penali și greșiți, pentru noi, SNFOR, episcopii respectivi sunt niște vrednici slujitori și eroi ai Neamului Românesc!

  PREȘEDINTA SNFOR,
  ELENA CÂRLAN-UNGUREANU

  Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române invită sâmbătă 19 noiembrie 2016, pe toţi membrii şi simpatizanţii noştri să participe la Pomenirea Eroilor Neamului chiar la Mausoleul de la Mărăşeşti, jud.Vrancea, ctitorie a Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române.

  Programul va fi următorul:
  - ora 08:00 - Bucureşti - La Biserica "Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucureşti": oficierea Utreniei, Sf. Liturghii şi Parastasul Eroilor.
  - ora 10:00 - Bucureşti - Plecarea de la Biserica "Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucureşti" spre Mausoleul Eroilor Neamului de la 1917, Mărăşeşti, jud. Vrancea.
  - ora 13:00 - Mărăşeşti - SLUJBA DE POMENIRE şi depuneri de coroane de flori. Participă corul de la Biserica "Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucureşti".

  Mulţumiri dl. prof. dr. Horia DUMITRESCU, Directorul Muzeului Vrancei, forul tutelar al Mausoleului Mărăşeşti, pentru acordul şi înlesnirea participării Societăţii noastre pe data de 19 noiembrie 2016 la Pomenirea Eroilor la Mărăşeşti, ora 13.

  Pe 4 noiembrie 2016, la sediul central al Arhivelor Naţionale ale României, din Bucureşti, în săptămâna sărbătoririi a 185 de ani de la înfiinţarea Arhivelor, lansarea cărţii doamnei istoric Anemari Monica Negru "Din istoria Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române", Ed. Cetatea de Scaun, Târgovişte, 2016.

  Minune a Sfintei Parascheva! 13 octombrie 2016: descoperirea după 72 de ani, exact în ziua pomenirii sale, a mormântului unei mari prințese a românilor: Alexandrina Cantacuzino (1878-1944). A fost pe frontul Primului Război Mondial, a ajutat răniții, orfanii, văduvele. În perioada 1918-1944, cu mici întreruperi, a fost şi preşedinta SONFR.  ANUNŢURI


  Pe 15 Pe 15 ianuarie 2019, SNFOR a deschis Serbările în memoria marelui poet Mihai Eminescu, prin pomenirea poetului la Biserica Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucureşti, pomenit alături de alţi ctitori de Istorie şi cultură românească, de la Regele Decebal şi până în ziua de astăzi. Au urmat un recital de poezii şi cântece eminesciene şi apoi popasuri duhovniceşti la Cimitirul Bellu Ortodox.  Pe 30 noiembrie 2017, ora 9:00, la Biserica "Sfantul Ştefan Călăraşi - Bucureşti" a avut loc, de Ziua Sfântului Andrei, Slujba Sfintei Liturghii cu Pomenirea Eroilor Neamului din Primul Război Mondial, cu citirea numelor celor peste 4000 de soldați căzuți la Mărășești.  Pe 6 august 2017, ora 9:00, la Mausoleul de la Mărăşeşti, jud.Vrancea, a avut loc comorarea împlinirii a 100 de ani de la Luptele Eroice ale soldaților noștri la Mărășești. Slujba va fi ținută de un sobor de preoți din Arhiepiscopia Buzăului, delegat de Prea Sfințitul Ciprian, Episcopul Buzăului, cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel.  Pe 15 ianuarie 2017 a avut loc slujba parastasului poetului Mihai Eminescu la Biserica Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucuresti şi vizită la mormântul din cimitirul Bellu.  Pe 8 decembrie 2016, ora 10:00, Lanciano, Italia: "Colindul Sfânt şi Bun". Evenimentul a avut loc în "Chiesa del Purgatorio" - Biserica mare din Lanciano. Program: concert de colinde susţinut de corurile parohiilor din regiunea Abruzzo, cuvânt de folos ţinut de către pr. protopop Laurenţiu Costache şi împărţirea darurilor de către gazde tuturor participanţilor.  Pe 19 noiembrie 2016 a avut loc pomenirea Eroilor Neamului chiar la Mausoleul de la Mărăşeşti, jud.Vrancea, ctitorie a Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române.


  2020 - Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.


  SFINŢII ZILEI


  • Înainte-prăznuirea Întâmpinării Domnului
  • Sf. Mc. Trifon
  • Cuv. Petru din Galatia
  • Cuv. Vendimian
  • Cuv. Vasile Mãrt., arhiep. Tesalonicului
  • Cuv. Timotei
  • Sf. Mc. Tion
  • Sf. Mc. Carion
  • Sf. Mc. Perpetua şi Felicitas
  • Sf. nou Mc. Anastasie Naupliotul

  vizitatori